Van 9 – 11 juni vond op Malta de internationale conferentie plaats waar het nieuwste en meest innovatieve onderzoek op het gebied van homeopathie werd gepresenteerd. De onderzoeken liepen zeer uiteen, van de ontwikkeling van ‘pragmatic clinical trials’ als een bijzonder passende methodologie om de volle klinische effectiviteit van homeopathie in de werkelijke wereld, tot de nieuwste biomarkers die worden ontwikkeld voor fundamenteel onderzoek.

Een van de sprekers was Rachel Roberts, die liet zien hoe de Australische NHMRC de klinische evidentie in homepathie heeft verminkt in het zeer onnauwkeurige maar invloedrijke ‘Australian Report’. Zie de video hieronder (met dank aan HRI-research):

Op http://www.hrimalta2017.org is het verslag van de conferentie te downloaden, evenals het programma met alle abstracts. Alle presentaties zijn gefilmd; deze video’s worden in de herfst gepubliceerd. In het februarinummer (2018) van Homeopathy worden de volledige proceedings opgenomen.

Het volgende internationale wetenschappelijke congres vindt plaats op 7 en 8 september in Polen (Krakou), georganiseerd door Giri. Deze conferentie is gefocust op High Dilution Research. Meer informatie

Share This