Populair wetenschappelijke informatie over homeopathie

Documentaires

Nederlandse documentaire over de werking van homeopathie: “Op eigen kracht, wetenschappelijk onderzoek over het zelfherstel“. Wetenschappelijk onderzoek van de celbiologen Dr. Roel van Wijk en Dr. Fred Wiegant bewijst het bestaansrecht van het similia principe in de homeopathie en laat zien hoe het zelfherstel op celniveau functioneert.

Duitse documentaire: “Hoe werkt klassieke homeopathie?”. Homeopathie werkt wel degelijk, maar hoe? De Duitse tv-zender BR (Bayerisches Fernsehen) zocht uit wat er tot nu toe bekend is en sprak met diverse onderzoekers en (ervarings)deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mensen als dieren. Ook bestudeerden ze de onderzoeken naar de werking van homeopathie en concludeerden dat er wel degelijk bewijs is dat homeopathische geneeskunde werkt.

 

Portals

homeopathie.nlHomeopathie.nl
Nederlandse website met alles wat er te weten valt over homeopathie. Hoe gaat een consult? Hoe neem ik homeopathische middelen in? Hoe kan het dat het werkt? Welk bewijs is er? En nog veel meer antwoorden.
hpathy logoHpathy
Internationale homeopathie portal met gratis online boeken, tijdschriften, discussieforums, lezingen, video’s. Voor professionals en studenten.
homeopathic family medicineHomeopathic Educational Services
Amerikaanse boekhandel met gratis artikelen en video’s.
Op de Research pagina worden de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek besproken in voor leken begrijpelijke taal.
national center of homeopathyNCH
National Center for Homeopathy – Noord-Amerikaanse organisatie die het onderwijs in, voorlichting over en toegang tot de homeopathie bevordert. O.a. artikelen, agenda van activiteiten, videos, podcasts, radio programma’s, brochures, online bibliotheek en bibliografie van onderzoek naar homeopathie.
logo klassieke homeopathieDe Stichting Hahnemann Homeopathie onderhoudt een website over homeopathie. Hierop o.a. op patiënten gerichte informatie over aandoeningen waarbij homeopathie kan helpen.
logo abc-homeopathyDe website ABC Homeopathy geeft algemene informatie over homeopathie en daarnaast specifieke informatie over homeopathische geneesmiddelen, met uitgebreide toelichting bij welke verschijnselen ze worden toegepast. Ook kan worden gezocht vanuit symptomen, welke geneesmiddelen dan kunnen worden toegepast.

Tijdschriften

logo homeopathy for everyoneHomeopathy 4 Everyone is een wereldwijd gelezen – gratis en online – maandblad voor een breed publiek, van beginnend student tot professionele homeopaat.
logo vereniging homeopathieHomeopathie Magazine HM
Op de consument gericht kwartaalblad met interviews met homeopaten en patiënten, interessante achtergrondartikelen, nieuws over ontwikkelingen in de politiek en zorg, boekentips, voedingsadviezen en columns.

Bronnen met meer informatie over homeopathie


Op de website Homeopathie.nl vindt u nog veel meer informatie over hoe homeopathie werkt, wat consulten en behandelingen inhouden, hoe de homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt, enzovoorts. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op het bewijs dat bestaat voor de werkzaamheid van homeopathie. Deze website is een initiatief van de Stichting VHAN, in samenwerking met de vakgroep homeopathie van de AVIG (artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde).

Share This