Dr A. Tournier: gezondheid op een nieuwe manier begrijpen

[3 minuten kijktijd]   Er is veel bewijs voor de werking van homeopathie: bijvoorbeeld meer dan 100 clinical trials, aandoeningen waarvan bewezen is dat een homeopathische behandeling helpt. Om de mythe te ontkrachten dat er geen bewijs zou zijn, onderzoekt het HRI dieper hóe homeopathie werkt. Dat gebeurt door onderzoek naar de fysieke chemie van de remedies, hoe ze interacteren met ‘levende stof’. Het algemene idee in de wetenschap is momenteel, dat er een heel nieuw paradigma nodig is, fysisch en chemisch, om de werking van homeopathie te verklaren. Maar Tournier legt uit dat dit niet nodig is: de werking kan verklaard worden binnen de bestaande paradigma’s. Wat wel nodig is, is een nieuwe manier van kijken, bijvoorbeeld naar hoe water interacteert met levende stof.

In de toekomst ziet hij dat begrip van de werking van homeopathie een nieuwe manier toevoegt aan hoe we gezondheid begrijpen. Dit zal ’empowering’ zijn voor de patiënt. Homeopathie-onderzoek is pionerend onderzoek, waarin nieuwe dingen gevonden zullen worden en dat potentieel enorme implicaties heeft voor veel gebieden van de maatschappij.

Dr A. Tournier is Executive Director van het Homeopathy Research Institute

Video gepubliceerd door School of Homeopathy

Met 50% korting naar de Nationale Gezondheidsbeurs!

GezondheidsbeursDe Nationale Gezondheidsbeurs is Nederlands grootste beurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. De beurs vindt plaats van 7 t/m 10 februari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Je vindt er vijf thema’s: Health, Food, Body, Mind en Beauty.

Wat is er allemaal te doen?

Vier dagen lang kun je uitgebreid inspiratie opdoen voor een gezonde leefstijl. Naast ontmoetingen met heel veel bekende gasten, bloggers, coaches en auteurs biedt deze gezonde beurs je sfeervolle paviljoens, actieve workshops, fitness, ontspannende massages, yoga, mindfulness, smakelijke proeverijen, nieuwste trends, 150 leerzame presentaties, kooktheater, voedingsadvies, gezondheidstesten, gezonde acties met voordeel en een gratis digitale GezondheidsGids. Je hebt bovendien gratis toegang tot de Allergiebeurs.

Wie kun je er ontmoeten?

hella-freek-de-jongeJe vindt er heel veel bekende gasten als Rudolph van Veen (Topkok), Isa Hoes & Medina Schuurman (Te lijf), Michael Pilarczyk (Master Your Mindset), Fajah Lourens (Killerbody), Ralph Moorman (Hormoonfactor), Pauline Weuring (Uit Pauline’s Keuken), Radmilo Soda (Personal Trainer), Tamara de Weijer (Huisarts), Mathijs Vrieze (TV-kok), Vivian Reijs (Gezonder & Blijer), Bjorn Kellerman (Top-hockeyer), Nora French (Noralicious), Nienke Gottenbos (De Poepdokter) en vele anderen.

Kijk op www.gezondheidsbeurs.nl voor het actuele programma.

Kom langs bij de stand van Wijzer naar Gezondheid

Natuurlijk vind je de stand van Wijzer naar Gezondheid ook dit jaar weer op de Nationale Gezondheidsbeurs. In onze stand B19 in hal 1 bundelen we met meerdere organisaties de krachten om met elkaar integrale gezondheidszorg te stimuleren – waar het beste van de reguliere en complementaire zorg samenkomt.

Zo kun je in onze stand zowel homeopathische behandelaars ontmoeten, als ook het Platform Integrale Gezondheidszorg, Stichting Natuurlijk Welzijn, de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG), de Infolijn voor Alternatieve Geneeswijzen, Academy for Integrative Medicine (AIM) en het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde. En ook tegenover onze stand is de homeopathie vertegenwoordigd.

Via onze stand kun je ontdekken hoe ‘wijzer naar gezondheid’ er in de praktijk uitziet en wat het voor jou kan betekenen. Je kunt er een enquête invullen en kans maken op het winnen van interessante boeken. Verder gaan we graag met je in gesprek over het nut van integrale gezondheidszorg onder het genot van een kop thee.

Beursaanbieding € 10 (normaal € 18,50) Toine de Graaf, De kracht van de alternatieven voor wie Vriend wordt op de beurs

Bekijk de documentaire ‘Just One Drop’

Elke dag wordt namens Wijzer naar Gezondheid de film ‘Just One Drop’ vertoond om 12.00 uur en 13.30 uur in een ruimte vlakbij onze stand. Deze documentaire is gratis te bezoeken.

Special Guests!

En, met veel trots wijzen we je op een bijzondere lezing: Op zondag 10 februari verzorgt Hella de Jonge om 13.30 uur met haar man Freek de Jonge speciaal voor Wijzer naar Gezondheid een bijdrage over haar nieuwste boek: ‘Hartschade’.

Zorg dat je erbij bent!
Hella de Jonge heeft ervaren wat het is om een hartaanval te krijgen. Toen de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigden te maken, kwam ze in opstand. Ze is op zoek gegaan naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar dreef. Haar boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden, maar mens te blijven.

Tickets met korting via Wijzer naar Gezondheid

Via Wijzer naar Gezondheid kun je nu naar de Nationale Gezondheidsbeurs met maar liefst 50% korting.
Bestel met de actiecode PIG en betaal geen € 20,- maar slechts € 9,95 per ticket! Bovendien steun je zo de integrale beweging.

Graag tot ziens in de Jaarbeurs in Utrecht!

Bestel hier je toegangskaarten!

Gezondheidsbeurs

Hella de Jonge, film en lezingen in de stand van Wijzer naar Gezondheid

7 t/m 10 februari 2019, Jaarbeurs Utrecht,
Hal 1, Stand: Wijzer naar Gezondheid

Gezondheidsbeurs

Interview met Hella de Jonge

Hella de Jonge zal geïnterviewd worden door Freek de Jonge over haar nieuwe boek Hartschade op zondag 10 februari, 13:30 uur.
Hella de Jonge vond zichzelf terug in een ziekenhuis aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter – beiden hebben een kind verloren – en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader.
Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.

Elke dag film  

Just one drop thmbTweemaal per dag zal de film Just one drop worden vertoond voor diegenen die meer willen weten over de werking van homeopathie.
Donderdag t/m zondag 13:30 – 14:45 uur en 16:15 – 17:30 uur

Lees meer over de film en bekijk de trailer

Elke dag lezingen

Iedere dag zullen in de zaal in Hal 1 bij de  stand  van Wijzer naar Gezondheid verschillende lezingen gegeven worden over de mogelijkheden van integrale gezondheidszorg (waaronder homeopathie). 

Samenwerking vele organisaties

De activiteiten en de stand zijn georganiseerd in samenwerking met vele organisaties: Platform Integrale Gezondheidszorg, Infolijn Alternatieve Geneeswijzen, Natuurlijk Welzijn, Natuurlijk Gezond, Artsenvereniging voor Integratieve Geneeskunde (AVIG), AIM, Stichting VHAN.

 

Bekijk ‘Just one drop’ op de Gezondheidsbeurs

7 t/m 10 februari 2019, Jaarbeurs Utrecht,
Hal 1

“Just one drop” vertelt het onbekende verhaal over homeopathie, misschien wel de meest controversiële vorm van geneeskunde. Voor velen is homeopathie niet te begrijpen. Veel mensen menen dat de werking van homeopathie slechts een placebo effect is, of erger nog een vorm van kwakzalverij. Toch bestaat homeopathie al meer dan 200 jaar. Homeopathie is ontdekt door Samuel Hahnemann en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. De film onderzoekt de misverstanden, onthult het ware verhaal en helpt oude mythes uit de wereld. Tevens rijst de vraag of homeopathie wel de eerlijke kans krijgt die het verdient.

Laurel Chiten, filmregiseuse en producent uit Amerika, maakte de film. Ze deed er 5 jaar over. Lauren gelooft niet alleen in homeopathie, maar zij gelooft ook in een vrije keuze van zorg voor je eigen gezondheid.

Stichting VHAN staat op de Gezondheidsbeurs samen met een keur aan gelijkgestemde organisaties, in de stand Wijzer naar Gezondheid, Hal 1.  In de zaal bij de stand zal tweemaal per dag de film Just one drop worden vertoond voor diegenen die meer willen weten over de werking van homeopathie.

Donderdag t/m zondag 13:30 – 14:45 uur en 16:15 – 17:30 uur

Kijk alvast naar de trailer

Teken de petitie: Australisch rapport,  wetenschappelijk wangedrag!

Teken de petitie: Australisch rapport, wetenschappelijk wangedrag!

Petitie tegen het achterhouden van een rapport over werkzaamheid van homeopathie.

Let op uw zaak!

In 2012 heeft de Australische regering (NHMRC) een rapport laten opstellen waarin al het bekende onderzoek naar de werkzaamheid van homeopathie beoordeeld werd.
Dit overheidsrapport is nooit publiek gemaakt. Wel heeft men een tweede rapport laten opstellen, dat in 2015 is verschenen, en dat concludeert dat homeopathie niet werkt.
In dit tweede rapport hebben wetenschappers ernstige fouten en misleidende zaken gevonden. Zo was er geen homeopathisch arts lid van de onderzoekscommissie, en heeft men alleen onderzoeken met meer dan 150 proefpersonen beoordeeld. Dit laatste wordt nooit zo gedaan in soortgelijke rapporten, en men heeft dit feit trachten weg te moffelen in het rapport.

Op basis van vooral het tweede Australische rapport is een ongevraagd negatief advies over het gebruik van homeopathische middelen aan de EU gegeven door EASAC 1 , die in Nederland wordt vertegenwoordigd door de KNAW (Koninklijke Academie van Wetenschappen) Dit is gebeurd in het zgn. EASAC rapport.

Dit tweede Australisch rapport wordt nu telkens aangehaald om homeopathie te beschadigen en richt op veel plaatsen in de wereld grote schade aan: Opleidingen sluiten, verzekeringen verdwijnen, artsen kunnen hun bevoegdheid verliezen, apotheken beperken hun aanbod.
Op den duur kan dit betekenen dat deskundige, tijdige en veilige homeopathische behandeling voor u niet meer voorhanden is wanneer u die nodig heeft, omdat de normale medische behandeling onvoldoende werkt.

Waarschijnlijk was de inhoud van het eerste Australische rapport naar de smaak van tegenstanders van homeopathie te positief over homeopathie. Er is geen ander scenario te bedenken dat verklaart waarom de Australische regering weigert het eerste rapport openbaar te maken. Recent werden er vragen over gesteld in het Australische parlement, maar het is nog lang niet zeker of deze vragen tot
openbaarmaking van het eerste rapport zal leiden.

Teken daarom de internet petitie ‘www.releasethefirstreport.com’. Laat de Australische regering weten dat hun handelwijze ook uw belang treft. Ook niet-Australische ondertekenaars kunnen ondertekenen en helpen.

Dank u wel.

*Europese samenwerkingsverband van nationale academies voor wetenschappen (EASAC)

Laat de Australische regering weten dat hun handelwijze ook uw belang treft.

Teken daarom de internet petitie ‘www.releasethefirstreport.com’

Ook niet-Australische ondertekenaars kunnen ondertekenen en helpen.

Dank u wel.

‘Just one drop’ 14 november in Oosterbeek

“Just one drop” vertelt het onbekende verhaal over homeopathie, misschien wel de meest controversiële vorm van geneeskunde. Voor velen is homeopathie niet te begrijpen. Veel mensen menen dat de werking van homeopathie slechts een placebo effect is, of erger nog een vorm van kwakzalverij. Toch bestaat homeopathie al meer dan 200 jaar. Homeopathie is ontdekt door Samuel Hahnemann en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. De film onderzoekt de misverstanden, onthult het ware verhaal en helpt oude mythes uit de wereld. Tevens rijst de vraag of homeopathie wel de eerlijke kans krijgt die het verdient.

Laurel Chiten, filmregiseuse en producent uit Amerika, maakte de film. Ze deed er 5 jaar over. Lauren gelooft niet alleen in homeopathie, maar zij gelooft ook in een vrije keuze van zorg voor je eigen gezondheid.

14 november – 19:30 tot 22:00

Meer info en kaartjes: Filmhuis Oosterbeek

Locatie

Filmhuis Oosterbeek
Weverstraat 85
6862 DL Oosterbeek

+ Google Maps

Kijk alvast naar de trailer

Film: voorstellingen ‘Just one drop’ (update)

Genuanceerde film over homeopathie

In verschillende filmhuizenis de komende tijd de film ‘Just one drop’ te zien. Deze film, gemaakt door Laurel Chiten, gaat over de controverse over homeopathie. Op zoek naar de waarheid achter alle negatieve pers laat de film beide kanten zien. Aan de ene kant gebruikers die weten dát het werkt, zowel patiënten als behandelaars, aan de andere kant sceptici die zeggen dat het niet kán werken.

Data voorstellingen

Eerstvolgende datum: Dinsdag 10 april
Locatie: Filmtheater Gigant, Nieuwstraat 377 te Apeldoorn, aanvang 19:00 uur
Kaartjes bestellen bij Gigant

Eerdere voorstellingen waren helemaal uitverkocht en het aantal kaartjes voor deze voorstelling is beperkt, dus wees er snel bij!

 

Kijk alvast naar de trailer

Voorstellingen ‘Just one drop’

Genuanceerde film over homeopathie

In verschillende filmhuizen in Noord-Holland is de komende tijd de film ‘Just one drop’ te zien. Deze film, gemaakt door Laurel Chiten, gaat over de controverse over homeopathie. Op zoek naar de waarheid achter alle negatieve pers laat de film beide kanten zien. Aan de ene kant gebruikers die weten dát het werkt, zowel patiënten als behandelaars, aan de andere kant sceptici die zeggen dat het niet kán werken.

Data voorstelling

Eerstvolgende datum: donderdagavond 22 februari, 19:45 uur
Locatie: Cinecenter31, Bickerstraat 31 in Heerhugowaard
Kaartje à €10,- zijn te verkrijgen via de Facebook pagina van het Homeopaten Collectief Noord-Holland.

Twee eerdere voorstellingen in januari waren helemaal uitverkocht en het aantal kaartjes voor deze voorstelling is beperkt, dus wees er snel bij!

 

Kijk alvast naar de trailer

Binnenkort voor iedereen te zien: ‘Just one drop’

De Amerikaanse film over homeopathie ‘Just one drop’ is de komende maanden te zien in verschillende filmhuizen in Noord-Holland. Deze film, gemaakt door Laurel Chiten, gaat over de controverse over homeopathie. Op zoek naar de waarheid achter alle negatieve pers laat de film beide kanten zien. Aan de ene kant gebruikers die weten dát het werkt, zowel patiënten als behandelaars, aan de andere kant sceptici die zeggen dat het niet kán werken.

Data voorstelling

Datum: donderdagavond 22 februari, 19:45 uur
Locatie: Cinecenter31, Bickerstraat 31 in Heerhugowaard
Kaartje à €10,- zijn te verkrijgen via de Facebook pagina van het Homeopaten Collectief Noord-Holland.

 

Kijk alvast naar de trailer