Congres Homeopathie & kanker

ondersteunende zorg bij de behandeling van kanker

Met plezier nodigen we u uit voor het congres Homeopathie en kanker, ondersteunende zorg bij de behandeling van kanker. Tijdens dit congres zullen professionals spreken uit binnen- en buitenland over de ondersteunende mogelijkheden van homeopathie bij mens en dier met kanker.

Disclaimer

Het doel van dit congres is de mogelijkheden te laten zien van de homeopathie als ondersteunende therapie bij de reguliere behandeling van kanker. Dus voorlichtend.

Het is niet het doel de deelnemers aan het congres te leren hoe de homeopathie bij deze behandeling dient te worden toegepast. Hiervoor is een specifieke training van gekwalificeerde behandelaars nodig.

De congres organisatie

Programma

09.00-09.30 Ontvangst met koffie en thee
9.30-9.40 u. Welkomstwoord en introductie, Gio Meijer, voorzitter VHAN
9.40-9.55 u.Ervaringsdeskundige Ellen Versteeg
9.55-10.55 u.

Supportive oncological care, Dr. Jean-Lionel Bagot (Engels)

10.55-11.20 u.Koffie/thee pauze
11.20-11.30 u.Muzikale intermezzo
11.30-12.30 u.

Cases with supportive oncological care, Dr. Jean-Lionel Bagot (Engels)

12.30-13.30 u.Uitgebreid lunchbuffet in het restaurant
13.30-13.40 u.
Introductie van het middagprogramma door Gio Meijer
13.40-14.40 u.De homeopathische ondersteuningsmogelijkheden van dieren met kanker,  Lies Veddder, homeopathisch werkend dierenarts
14.40 – 15.00Praktijkcasus, Ton Jansen
15.00 – 15.30Theepauze
15.30 – 16.30De toepassing van verschillende methodieken bij kanker, Roland Lugten
16.30 – 17.00Vragen, discussie en afsluiting dag, Gio Meijer

De lezingen worden gegeven door oncoloog en homeopathisch arts Jean-Lionel Bagot (Straatsburg), homeopathisch werkend dierenarts Lies Vedder, en arts voor Niet-Toxische-Tumor-Therapie en arts voor homeopathie Ronald Lugten. Het programma zal nog worden uitgebreid met casuïstiek uit de praktijk van homeopathisch werkende therapeuten en artsen.

Homeopathie bij kanker

Tijdens dit congres vertellen professionals over de mogelijkheden van homeopathie. Zij spreken vanuit de kennis, ervaringen en methodes die zij hebben ontwikkeld en lichten dit toe met boeiende casuïstiek.

Binnen de Europese Unie en het Europees Parlement groeit de belangstelling voor complementaire geneeskunde, onder andere door de activiteit van EUROCAM onder leiding van Ton Nicolai. Zeker als de complementaire behandelmethode bijdraagt aan de resultaten van de reguliere behandeling zoals homeopathie bij de behandeling van kanker. 

Belangrijke thema’s binnen de Wereld Gezondheidsorganisatie zijn het verbeteren van de veerkracht en het vergroten van de empowerment van de mens met kanker. Hier kan homeopathie een goede aanvulling zijn, zowel voor, tijdens en na de reguliere behandeling.

Dit congres is aan te raden voor iedereen die geïnteresseerd is in homeopathie, professionals én leken, voor iedereen die wil weten wat de mogelijkheden zijn met homeopathie bij kanker.

www.hotelveenendaal.com is goed bereikbaar met auto (A12, afrit Veenendaal West) en trein (station Veenendaal – de Klomp + 5 – 10  minuten lopen)

Datum:
5 november 2022
Tijd:
9.00-17.00 u
Locatie:
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal
0318 – 799063

Accreditatie:

Accreditatie is aangevraagd bij de NVKH, de NWP en de AVIG.

Heeft u een andere beroepsvereniging, wilt u dat in elk geval ook aangeven? Dan kunnen wij eventueel ook bij die vereniging accreditatie aanvragen.

Kosten:
De kosten zijn € 110 voor de lezingen, incl. lunch, koffie, thee en afsluitend hapje en drankje.

Studenten krijgen korting op vertoon van een studentenkaart en betalen € 50.

Aanmelden:
Aanmelden congres

 

 

Na aanmelding & betaling ontvangt u per mail een bevestiging.

Dit congres is een initiatief van het Platform ‘Samen voor Homeopathie’.